Kako izbrati popoln šal

02-08-2022

Kako izbrati popoln šal

BYEmanuel iz Murue

 

1. Šali

Šali so odličen dodatek, ki ga imate doma. Uporabite jih lahko kot modne izraze, da se ogrejete in zaščitite pred mrazom. Obstaja veliko različnih vrst šalov, vključno zpletenetisti,svilatiste, inbombažtiste. Pleteni šali so praviloma toplejši od svilenih in jih je lažje prati. Svileni šali so veliko mehkejši in gladkejši od bombažnih. Bombažni šali so na splošno cenejši in primerni za vsakodnevno nošenje.


2. Barva

Ko izbirate šal, izberite nekaj, kar se ujema z vašo obleko. Če nosite temen pulover, izberite temnejšo barvo. Če imate svetel zgornji del, izberite bolj bleščečo barvo. Pri izbiri barv razmislite o tem, kakšno razpoloženje želite prikazati. Se odpravljate na zabaven dan? Potem izberite drznejšo barvo. Ali pa morda iščete bolj resen videz? Potem izberite klasično barvo.


3. Dolžina

Dolžina šala naj bo odvisna od tega, kako dolgo ga nameravate nositi. Daljši šal lahko nosite čez jakno, krajšega pa lahko zavežete okoli vratu. Poskrbite, da boste dobili šal, ki se dobro prilega; sicer lahko odpade.


4. Material

Šali so narejeni iz različnih materialov, od svile in volne do bombaža. Svila je mehka in gladka, volna pa topla in trpežna. Bombaž je poceni in udoben, medtem ko je lan razkošen in eleganten.


5. Vzorec

Če niste prepričani, kateri vzorec izbrati, izberite enobarvno. Če pa se počutite pustolovski, poskusite izbrati šal z vzorcem. Vzorci lahko dodajo nekaj pridiha vsaki obleki.


6. Cena

Za šal vam ni treba porabiti veliko denarja. Pazite le na nakup kakovostnega materiala. Poceni material ne bo trajal dolgo in vam ne bo nudil enakega udobja kot visokokakovosten material.


7. Velikost

Poskrbite, da boste dobili popolnoma prilegajočo se velikost. Ne skrbite, če niste prepričani o pravi velikosti; vedno ga lahko zamenjate pozneje.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti